MANAGEMENTUL CREATIV AL PROVOCARILOR

Tu cum definesti creativitatea? Primul gand te duce spre lumea artelor.  Creativitatea se regaseste si in tine. Si de ce nu constientizezi ca esti dotat cu acest formidabil instrument de actiune?

In anul 2015,  pentru a obtine un job bun sau pentru a avea succes in cariera, creativitatea figura pe ultimul loc, in topul competentelor personale. Ce urmeaza?

World Economic Forum a realizat topul celor 10 aptitudini si competente personale, vitale pentru o cariera de succes in anul 2020.
Creativitatea este pe locul 3
!

Care este tinta ta pentru 2020?

 

 Stabileste scopul si lucreaza prin “Managementul creativ al provocarilor”

 

 

Si totusi, ce este provocarea?
Conform  definitiei Dexonline,  provocarea este “o situatie dificila, dar incitanta care pune la incercare calitatile, priceperea, indemanarea cuiva”.

Sa ne imaginam  cateva scenarii posibile din viata ta:
-sa infrunti obstacolele, fara a ezita
-sa lupti pentru  scopul tau, pana reusesti
-sa nu te temi de instabilitate
-sa fugi de rutina
-sa fii liber
-sa alegi corect
Iar lista poate continua. Fiecare situatie, din lista de mai sus reprezinta  provocarea. Sau competitia cu tine insuti. Sa gasesti  noi solutii. Sa reusesti. Sa vrei.  Sa mergi pe o cale noua, pe care sa o construiesti chiar tu.

Provocare=Competitie=Creativitate

 

Am construit  workshopul Managementul Creativ al Provocărilor pentru cei care  vor sa fie in top, in 2020. Cum lucrez? Plec de la situatii  conventionale  si le schimb in realitati psihologice si  obiective.

Si am introdus conceptul nou de studiu de caz LIVE.  #Experiente de viata, traite si comunicate direct. Si recunosc ca am la dispozitie  cea mai mare baza de date din lume, care contine  situatii  de viata, caractere  valabile si  analizabile, in orice epoca: Teatrul  Universal.

Marii dramaturgi  nu au creat doar personaje, ci au adus in fata noastra o galerie de personalitati, plasate in diverse situatii psihologice. In toate acestea te regasesti si tu.
Concluzia este: a te conduce pe tine, insuti  este cea mai mare provocare.

Editia din 24 martie 2018 din  Workshopul Managementul Creativ al Provocarilor s-a concentrat pe una dintre cele mai mari  provocari: alegerile pe care le facem in viata.

Alegerea este acel moment cand simţi cum certitudinile dispar. In minte se declanseaza un intreg proces de intrebari la care trebuie sa gasesti raspunsurile. Alegerile reprezinta si un accelerator al schimbarii, la nivel individual.

Pe ce se fundamenteaza  mecanismul alegerilor personale?

Cum devin aceste alegeri din viata un exercitiu de leadership personal?

 

Si am lucrat pe Studiul de caz #Live

Situatii traite, sentimente puternice, confruntari de caractere, ….alegerile personale care au schimbat vieti. Studiul de caz s-a numit  „Casa cu Papusi” piesa de teatru scrisa de Henrik Ibsen marele  dramaturg norvegian. Suna frumos, nu-i asa?

Dar nu vreau sa povestesc.

Te invit să vizionezi workshopul Managementul Creativ al Provocărilor.

 

[embed_video link=https://www.youtube.com/watch?v=K4YVWvsF2A8&list=LLUPPkivEvN46UzxG3WdwyYQ&index=12]

Concluzia?

Descopera: o altfel de abordare a leadership-ului personal

Invata: un alt procedeu  in dezvoltarea  personala

Interactioneaza: cu performerii