#LEARNABILITY

Managementul informațiilor în strategia de conducere.

Ce înseamnă managementul informațiilor în strategia de conducere? Care este instrumentul care te poate ajuta?

Digitalizarea ne oferă o mulțime de oportunități și tot atât de multe amenințări,  incertitudine și nesiguranță. Tu cum te protejezi?

 

Anul acesta am devenit Expert Informaţii pentru Afaceri-Business Competitive Intelligence.

44!  Ce semnificație are 44? E simplu. Doar 44 de zile au rămas până la finalul acestui an și 2021 va deveni istorie.Ceea ce pot să îți spun este că pentru mine a fost un an cu multă, multăăăăăă muncă și ceva în plus: ÎNVĂȚARE! Mi-am propus să

împărtășesc cu tine o experiență de învățare,  prin care  eu am trecut anul acesta.

Sunt adepta unei vieți sănătoase, pe cât se poate. Sport, mâncare sănătoasă, iubire și….învățare continuă. Ceea ce am încercat să aplic din plin și în 2021. Sper că am reușit, într-o oarecare măsură. Anul acesta am devenit Expert Informaţii pentru Afaceri-Business Competitive Intelligence.

Știu la ce te gândești, dar nu este despre ceea ce crezi tu. Nu m-am transformat într-o Bond Girl. Deși, recunosc că îmi place tare, tare mult Daniel Craig.

 

Cursul de ”Expert Informaţii pentru Afaceri” este primul (şi singurul) curs acreditat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC).

 

Cursul de ”Expert Informaţii pentru Afaceri” este primul (şi singurul) curs acreditat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), prin care se recunoaşte calitatea profesională a unei persoane de a ocupa poziţia de expert informaţii pentru afaceri într-o companie (cod COR 242217).

Cursul este organizat și livrat la cel mai înalt nivel de profesionalism de către Institute of Business Competitive Intelligence, care are o tradiție de peste 9 ani, cu sute de absolvenți certificați.

Te invit să  vizitezi site-ul și vei afla tot ceea ce dorești despre echipa de la IBCI.

Eu am urmat acest curs în perioada 14 – 16 aprilie & 20 – 23 Aprilie 2021. Cursul s-a desfășura online, în intervalul orar 09:00 – 13:00. Iar pe 26 aprilie am susținut examenul, care a constat într-un test grilă și susținerea lucrării tematice. La final am primit  diploma și certificare.

 

Ceea ce mi-a plăcut încă din primul moment a fost că trainerii ne-au spus clar:lucrarea nu este una teoretică, ci se va baza  pe un caz concret, ales de cursant, astfel putând aplica imediat ceea ce s-a învățat în curs.

 

De ce am ales să urmez acest curs?

Foarte mulți an am fost jurnalist. Uneori, cred că un procent important din această profesie va rămâne în mine toată viața. Știu foarte bine ce înseamnă informația. Și mai știu ce putere conferă aceasta celui care o deține, fie la nivel personal, fie că este vorba de lideri, organizații, companii, afaceri, națiuni. Dar atenție: este vorba de informația corectă, relevantă și care provine din surse deschise, oficiale.

De peste 10 ani sunt specialist în comunicare. De-a lungul timpului construiesc strategii în comunicare și în egală măsură susțin și cursuri în comunicare, fiind trainer acreditat ANC. Știu ce înseamnă gestionarea unei crize de imagine. Și mai  știu ce drame au trăit organizațiile  și liderii care doar au bifat niște cursuri și exerciții pentru gestionarea crizelor, fără să conștientizeze complexitatea unui astfel de moment.

NewNormal, contextul adus de pandemia covid-19 înseamnă în primul rând o criză complexă: sanitară, economică, socială, politică. Și în al doilea rând este criza  de credibilitate.

Barometrul de Încredere Edelman pe 2020 ne spune clar că trăim “falimentul informațional ”, tradus prin infodemia globală, o augmentare fără precedent a fake news-ului și o scădere dramatica a încrederii pe toate sursele de știri. Națiuni, state, lideri, organizații, companii, afaceri pot să devină foarte ușor și rapid  țintele unor campanii de fake news și a dezinformări  cu consecințe grave.

Și cu cât crezi mai mult, că tu nu vei putea cădea victima acestui val, o să îți spun că te înșeli. Persuasiunea are astăzi forme atât de insinuante și uneori destul de greu de decriptat, încât sigur vei trece și tu, măcar o dată printr-un șoc de fake news și manipulare.

Așa că să nu spui niciodată,,,,niciodată.

 

Așadar, de ce am ales să urmez acest curs?

În primul rând, nu pentru că aveam nevoie de încă o diplomă. Nici vorbă. Ci pentru că în noul normal, business/competitive intelligence este exact acel tool de maximă importanță în obținerea, gestionarea, prelucrarea și analiza datelor și a informațiilor pentru strategia de conducere.

În al doilea rând, cele trei specializări ale mele(jurnalist+specialist comunicare+trainer în comunicare)impun un refresh permanent și  propriul meu antrenament profesional, pentru a fi Aici, Acum, în noua normalitate, oferind astfel colaboratorilor mei abordări specifice și bine țintite pentru a răspunde nevoilor, așteptărilor și obiectivelor lor.

Astfel că, în noua  realitate este  nevoie de Expert Informaţii pentru Afaceri, de specialistul care:

– să dețină abilitățile necesare pentru  colectarea, în mod legal și etic, a datelor și informațiilor  despre întregul mediu de afaceri (clienți, competitori, tehnologii, etc.),

-să  proceseze, analizeze și sintetizeze aceste informații  în produse de Intelligence,

-să disemineze aceste produse cât mai eficient și sigur și în timp util, către toate niveluri de decizie din companie.

Și așa cum am învățat la curs, îți spun că:

 

BusinessCompetitive Intelligence (BICI)  este acțiunea de definire, obținere, analiză și distribuire a intelligence-ului despre produse, clienți, competitori, piață și alte aspecte ale mediului de afaceri indispensabile în asigurarea sprijinului necesar managementului în vederea luării deciziilor strategice ale companiei.

 

 În BI/CI totul este Legal și Etic.

Pentru că trăim într-o lume a dezinformării, a scenariilor, a temerilor  sau confuziilor,  domeniul Business & Competitive Intelligence nu are legătură cu spionajul industrial. BI/CI este o practică de afaceri etică și legală, spre deosebire de spionajul industrial care este ilegal.

 

Codul de etică Expert Informaţii pentru Afaceri

Și pentru a nu mai permite aceste asocieri eronate, profesia de Expert Informaţii pentru Afaceri  este perfect reglementată de standardele de etică de Business & Competitive Intelligence, iar SCIP (Strategic and Competitive Intelligence Professionals) a și elaborat un Cod de etică pentru Profesioniștii din domeniu.

Despre Codul de etică poți să citești aici totul.

Profesia aceasta de Expert Informaţii pentru Afaceri există încă din cele mai vechi timpuri. Sigur că nu i se spunea chiar așa. Și dacă te pasionează să-i descoperi trecutul, poți să-i citești istoria aici

 

Nu rata ultima sesiune de certificare din acest an.

Un nou curs certificat  Expert informatii pentru afaceri/Business & Competitive Intelligence va avea loc in zilele de  24-25-26 noiembrie + 2-3 si 7 decembrie, 2021. Cursul se va desfasura online, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Examenul va avea loc online. Durata cursului: 6 zile, intre orele 09:00 – 14:00.

Cum poți să participi la curs?

Care este tematica?

Cine sunt trainerii?

 

Află totul  aici despre noul curs certificat  Expert informatii pentru afaceri/Business & Competitive.

 

Pentru și mai multe informații, poți contacta:

Amira Rădulescu  Phone: +4 0721 764 305   Email: office@ibci.ro

 

Consider că acest curs  de Expert Informaţii pentru Afaceri este instrumentul necesar de care profesioniștii au nevoie.

Digitalizarea ne oferă o mulțime de oportunități și tot atât de multe amenințări care se traduc prin incertitudine și nesiguranță. Pentru a face față acestui context, este necesar să știm cum să ne protejăm și securizăm viața, organizația, compania, afacerea.

Consider că acest curs  de Expert Informaţii pentru Afaceri este instrumentul necesar de care profesioniștii au nevoie. Sunt convinsă că nu vei regreta investiția în acest curs. Nu uita că fiecare investiție în învățare este o investiție în tine însăți/însuți.

Pentru mine rămâne nu doar o certificare, ci o experiență profesională, umană și de învățare fabuloasă.

Îți doresc multă baftă.