ESENTE DE #LEADERSHIP

Leaderul in vremuri de criza, cel care poate produce schimbarea.

Cartea de Leadesrhip, de Anthony Gell, aparuta la editura Act şi Politon este o o analiza despre ce inseamna sa fii leaderul in vremuri de criza, cel  care poate produce schimbarea.

 

Un ghid   minunat pentru cei care stiu ca pot schimba ceva.

 

„Pur si simplu trebuie sa citesti aceasta carte – lectii usor de aplicat, cu rezultate garantate.” – Philippa Snare, CMO, Microsoft

Inepuizabila  discutie despre leadership se mai ostoieste putin cu un titlu care nu te lasa in pace pana cand nu descoperi ce iti propune. Cartea de Leadership nu se adreseaza doar oamenilor din business, politica, finante, managerilor.

Ea este un ghid   minunat pentru cei care stiu ca pot schimba ceva, fie in viata lor, fie in aceasta lume. Si mai stiu acestia ca exista el, leaderul care poate produce schimbarea.
Cred ca leadership-ul este asemanator cu bastonul de general despre care vorbea Napoleon. “Orice soldat poarta in ranita sa un baston de maresal”. Da, orice om poate ajunge leader daca invaţa, afla calea si se descopera pe sine.

 

Si tu poti ajunge leader.

Autorul cartii este  fabulos, cel putin pentru mine asa este. Anthony Gell este acel tip care invata pana in ultima clipa din viata sa.

Ori, in aceste vremuri, in care suficienta si autosuficienta sunt predominante, Gell iti spune clar, ca  si tu poti ajunge leader, dar cu o conditie: sa inveti permanent, sa descoperi si sa cunosti.

Foarte pe scurt, Gell este fondatorul si CEO “ LeadersIn”, o comunitate on line si offline a carei ratiune de a exista este de a transmite intelepciunea leaderilor la nivel mondial.

Cunoscut organizator de conferinte,  orator desavarsit, Anthony Gell  il trasforma, pana si pe cel mai “novice” cunoscator in acest domeniu, intr-un pasionat de leadership.

Si daca doriti sa-l descoperiti pe Gell, puteti accesa www.anthonygell.com.

 

Leader in timpuri de criza.

 

Cartea sa are 445 de pagini, dar va spun ca se citesc pe nerasuflate. Nici nu ai habar cand ai ajuns la ultima pagina, atat de pasionanta este. Stilul sau  de a scrie este atat de firesc, normal, fara nicio pretentie  elitista, incat  transforma o carte de dezvoltare personala, intr-o lectura fermecatoare. Sunt multe de spus despre despre temele  deschise de autor, dar o sa ma opresc asupra unui capitol, despre care as spune ca, de fapt, contine esenta leaderului.

 

Distribuie speranta

Gell vorbeste in acest capitol despre marea provocare, proba de foc  prin care au fost obligati sa treaca toti leaderii lumii, îndiferent ca functionau in business sau in politica. Este vorba de criza din perioada 2008-2014.

Intrebarea pe care o lanseaza autorul este urmatoarea: de ce au fost leaderi care au esuat si leaderi care au supravietuit, chiar avand succes?

Intr-unul dintre interviurile realizate de Gell cu Daniel Goleman, autorul volumului “ Inteligenta emotionala”, acesta din urma sublinia ca una dintre principalele functii ale unui leader este de a da speranta oamenilor, echipei, organizatiei.

 

A mentine intr-o stare emotionala buna  este cea mai puternica motivatie pe care tu, leaderul o poti oferi echipei tale.
Astfel, a distribui speranta este un prim element care il duce pe un leader spre succes.

In schimb, cei care au neglijat acest aspect sau poate nici nu s-au gandit la el, fiind mult prea panicati de situatia in care se aflau, au esuat, nu doar ca leaderi ci si ca oameni.

 

Asumarea riscului, intr-o perioada cand cei mai multi limiteaza orice miscare.

In vremuri tulburi, exista tendinta de a sta, de a astepta sa treaca valul. Doar ca acesta te poate matura daca tu, nu iti asumi riscul. Gell subliniaza ca este vorba de un risc pe care trebuie sa-l analizezi foarte bine si despre o miscare care trebuie facuta cu resurse minime.

Criza i-a determinat pe foarte multi sa fie mai productivi, comparativ cu o perioada normala, dar mai ales sa se concentreze pe punctele lor forte. Multi leaderi care au mizat pe valoarea pe care o aduc punctele forte sunt cei care azi, pot spune pe drept cuvant ca sunt marii invingatori.

 

Ai  permanent un plan pentru o situatie de urgenta.

Imagineaza posibile scenarii si stabileste un plan de actiune pentru un astfel de moment, chiar daca la orizont se arata soare si vremuri bune.

Pregateste-te pentru furtuna, pana sa inceapa vantul.  Acest tip de atitudine il  pastreaza calm, concentrat si face ca leaderul sa elimine cel mai puternic factor perturbator: stresul. Si mai este ceva. Nu te opri.

Gell spune ca a fi leaderul unei organizatii de success este ca mersul pe bicicleta. Trebuie sa pedalezi permanent, pentru a merge inainte.

“Cartea de Leadership” a lui Anthony Gell este o lectura obligatorie pentru o epoca plina de tensiuni si evolutii rapide, uneori  atat de greu de inteles pentru marea majoritate.
Nu va spun mai mult, dar va indemn sa o cititi, fie în format print, eBook, Audiobook, MP3dowload.

Mai multe titluri din domeniul dezvoltate personală, leadership, business, puteti comanda direct de pe site-ul editurii. 
Sa fiti inspirati!